Onze Honden

Een scherpe neus voor veiligheid

De door ons geselecteerde honden krijgen een intensieve opleiding voor ze de dagelijkse werkpraktijk in mogen

De Europese Veiligheidsdienst is lid van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV) en de Nederlandse Bond voor de Diensthond, die namens de overheid, honden certificeert die worden ingezet door particuliere beveiligingsbedrijven en buitengewone opsporingsambtenaren. De door ons geselecteerde honden krijgen een intensieve opleiding voor ze de dagelijkse werkpraktijk in mogen.

Politiehonden

Onze politiehonden voldoen ook aan alle eisen die de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging stelt. Ze zijn eerst gekeurd, na hun opleiding getoetst en beschikken over een verklaring van geschiktheid van de KNPV. De honden worden vanaf puppy (6 weken) voor een periode van twee jaar getraind. Meestal kiezen wij Mechelse of Hollandse herders, de meest geschikte rassen voor professionele bewaking en beveiliging.

Speurhonden

Onze speurhonden en hun begeleiders beschikken over het Scentdogs-certificaat, een internationaal keurmerk dat de kwaliteitsnormen voor het werken met speurhonden bewaakt. Wij halen onze speurhonden vrijwel altijd uit het asiel om ze zo een nuttig ‘tweede leven’ te geven. Het ras doet er niet zo veel toe. Het reukvermogen van honden is zo sterk ontwikkeld dat zij de stoffen waarvoor ze specifiek zijn opgeleid altijd herkennen en eruit pikken. Elke twee jaar laten wij onze speurhonden en hun geleiders in de V.S. (her)certificeren. Onze speurhonden doen hun werk wat je noemt ‘discreet’. Zij zijn erop getraind onopvallend aan ons aan te geven dat zij iets hebben gevonden.